Ciclul energetic al femeii

Am vorbit in articolele trecute despre importanta hormonilor in viata femeilor si a barbatilor, acum vorbim despre cum operam in viata de zi cu zi.

Barbatii au ciclul energetic de 24 de ore, mai exact 8/8/8 – 8 ore energie constanta datorita testosteronului pentru munca – daca fac munca fizica energia scade treptat pe parcursul acestor 8 ore, insa nu complet. 8 ore pentru sine, recreere, adica intalnit cu prietenii, facut curte femeii pe care o doreste, hobby, timp petrecut cu familia – ce gaseste el important pentru el si 8 ore de somn. Cand se trezeste, barbatul are aceeasi energie ca in ziua precedenta, nivelul de testosteron este din nou in limitele normale (de aceea se trezesc cu erectie) daca nu exista un dezechilibru hormonal.

Femeia, pe de alta parte e ceva mai complexa. Ea are ciclul energetic de aproximativ 28 de zile. Spun aproximativ pentru ca depinde de la femeie la femeie. Acest ciclu se imparte in 4 faze:

  • faza foliculara – dureaza intre 7 si 10 zile, se instaleaza imediat dupa menstruatie cand femeile au maximum de energie, sunt mai active din punct de vedere fizic si mental, sunt mai creative si mai deschise sa inceapa lucruri noi.
  • ovulatia – dureza intre 3 si 5 zile, este cea mai scurta faza in ciclul energetic si este perioada cu cea mai mare secretie de estrogen, ovulul pleaca din ovar si se duce sa se instaleze pentru a-si astepta spermatozoidul cel mai rapid pentru a concepe. Este perioada in care femeilor li se subtiaza vocea, sunt foarte sociabile si magnetice pentru barbatii potriviti pentru ele.
  • faza luteala – dureaza intre 10 si 14 zile, este faza in care organismul observa ca ovulul nu este fecundat si incepe secretarea de testosteron pentru a-l elimina. Este perioada in care ajung la aproape acelasi nivel de testosteron cu barbatii si aproape acelasi nivel energetic. In aceasta perioada femeile sunt foarte pragmatice, orientate catre rezultat si foarte organizate.
  • faza menstruala – dureaza intre 3 si 7 zile, este perioada in care femeile se retrag in sine, reflecteaza asupra a ceea ce s-a intamplat in fazele anterioare si analizeaza ce au programat in faza luteala, vad orice situatie la adevarata ei gravitate – este faza in care emisferele creierului sunt in deplina conexiune si comunica armonic intre ele.

Cand emisferele creierului sunt in comunicare simultam, creativitatea si analiza dau geniul, inventivitatea este la cote maxime, este ca si cum am vedea cu raze X situatiile, oamenii, emotiile noastre si ale celorlalti. Femeile au natural aceasta capacitate, din acest motiv au o inteligenta emotionala superioara barbatilor, care pot ajunge la aceasta abilitate dupa multe ore de meditatie, terapie sau au practicat receptia (am vorbit in articolele precedente). Acum sa nu se supere domniile voastre, insa dragilor, voi sunteti intr-o continua faza luteala, din acest motiv va puteti organiza pragmatic in oricare perioada a lunii, a anului, etc. Vedem deci, cum aceleasi particularitati afecteaza femeile si barbatii in mod diferit. Din acest motiv sustin ca echitatea este mai importanta decat egalitatea.

Barbatii si femeile sunt la fel ca Soarele si Luna. Soarele are ciclu de 1 zi, Luna de 28-29 de zile. Acest ciclu energetic al femeilor este acelasi cu ciclul Lunar. De asta insistam ca femeile sa fie atente la corpul lor si sa aiba ritualuri la Luna Noua si Luna Plina.

Un comentariu

  1. Pingback:Directiile de dezvoltare – Astrologique

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.