Planeta este semnificatorul general al concretului, al unirii si atractiei carnale. Ea nu guverneaza dragostea in sine, aceasta fiind redata de Soare si Neptun, ci mai mult dorinta de dragoste si necesitatea afectiva in plan fizic. Este oricum, micul benefic, deci influenta sa este una pozitiva. Ea este dragostea ce se exprima prin Cuvant, al carui semnificator este.

Stapana prin domiciliu asupra zodiilor Taur, nocturn, voluptatea si Balanta, diurn echilibrele sau dezechilibrele. Venus este in Exil in Scorpion (excesul, coruperea carnii, demonii dragostei) si Berbec (impulsul, duritatea, bruschetea), in Exaltare in Pesti (dragostea pura, caritatea, credinta, sacrificiul) si in Cadere in Fecioara (suferinta, limitare, privare, raceala afectiva).

In orice tema, Venus este insa semnificatorul bunastarii si al dragostei si satisfacerea acestora ar trebui cautata in raport cu aspectele pe care planeta le face cu alte corpuri cosmice. Intr-o tema masculina, aceasta planeta este semnificatorul armoniei fizice, a frumusetii, dar si al amantelor.

Pe plan medical, planeta stapaneste echilibrul glandular, rinichii, vezica urinara, prostata, venele, gatul, ceafa, laringele, limba si simtul gustativ.

Reprezinta dragostea, romantismul, frumusetea, cultura, estetica, afectiunea, sociabilitatea si adaptabilitatea, bunul gust, armonia si valorile. Nativi care sunt influentati de planeta Venus sunt simpatici, milosi, generosi si incantatori. Au inclinatii artistice si sunt foarte sociabili. In variante negative nativii sunt incapatanati, desfranati, imprastiati si orgoliosi.

Un comentariu

  1. Pingback:Planetele – pozitive sau negative? – Astrologique

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.