Venus in Capricorn si in retrogradare peste Pluto

Venus retro conjunct pluto in Capricorn – competenta este numele principal al Capricornului – nu pentru ca se naste cu ea, ci pentru ca are rabdare sa si-o dezvolte. Venus in Capricorn ne vorbeste de competentele noastre relaționale, avem sau nu avem rabdare in relatiile de parteneriat? Avem sau nu avem rabdare sa ne vedem valorificati?

Cea mai importanta relatie si cea mai de lunga durata este relatia cu sinele, insa toti fugim de sine prin faptul ca ne afundam in relatiile de cuplu, in relatiile de familie sau in relatiile de munca, insa adevarata conexiune este cu noi insine. Suntem in punctul in care suntem pretentiosi cu ceea ce primim de la ceilalti cand Venus este in Capricorn. Daca suntem învățați mai mult sa primim, vom fi vazuti ca oameni care stau si cer. Daca suntem invatati doar sa ne ducem dupa ceea ce vrem sa obtinem, vom fi vazuti ca oameni agresivi. Care este metoda corecta, ne intreaba Venus in Capricorn. Metoda corecta este: munceste la tine cat timp iti este necesar tie ca sa obtii ceea ce vrei, fara sa ceri si sa astepti prea mult de la ceilalti si fara sa te duci sa iti iei cu forta ceea ce crezi ca ti se cuvine.

Venus in Capricorn ne vorbeste despre capacitatile noastre cu noi insine, stim cat de solitar este Capricornul asa ca suntem constransi sa ne autoanalizam. Aceeasi energie o au si cei cu Venus in casa 10. Capricornul se zbate intre respectul de sine si datoria pe care o are fata de public, care de cele mai multe ori ii violeaza intimitatea. Daca in Taurul din harta respectul de sine este slab, iar Fecioara uita ca are mai intai o datorie fata de sine, Capricornul va fi smuls din toate incheieturile, ii va fi luat cu forta sau va fi manipulat sa dea tot ce are pentru ca el fara celelalte 2 zodii precedente, nu stie ce are de oferit si simte presiunea publicului, a celorlalti, in general, mai acut decat daca s-ar cunoaste pe sine si ar avea limite sanatoase (Taur) si daca ar avea o sanatate si o rutina care il hraneste (Fecioara). Daca ar avea respect de sine (Taur) si ar avea un stil de viata mulat pe nevoile proprii (Fecioara), acesta ar avea o autoritate (Capricorn) personala si acea autoritate ar fi vizibila. Cam asa ar fi bine sa interpretam intr-un mod corect, dar noi suntem invatati ca Taurul inseamna bani, Fecioara serviciul catre altcineva si Capricornul autoritatile din afara noastra – ceea ce este gresit. Harta, cu toate semnele zodiacale trebuie mai intai integrate in sine prin casele pe care le ocupa in harta fiecaruia din noi.

Insa va retrograda Venus, planeta respectului de sine, in Capricorn, semnul autoritatii personale, si va trece peste Pluto, planeta cauzei profunde, de trei ori pentru ca ne da sansa sa vedem, sa reflectam si sa reparam conceptele proprii despre relatiile cu noi insine si cu ceilalti.
Pluto ne tot arata din 2008 cauzalitatea evenimentelor si tot alegem sa ne punem mainile la ochi, iar prin aceste evitari ale noastre ne bagam singuri in tabara celor care fac parte din problema. Responsabilitatea actiunilor va veni cand Marte va trece peste Pluto, insa pana atunci trebuie sa avem sistemul de valori indreptat – Venus.
Prima conjunctie a lui Venus cu Pluto a fost pe 11 Decembrie , apoi cand deja este retrograda, pe 25 Decembrie, iar ultima conjunctie cand se presupune ca ne-am ajustat sistemul de valori, pe 3 Martie 2022 cand va reveni cu Marte sa rezolve „treaba”. Ce perioada minunata pentru unii, teribila pentru altii va fi. Memorabila in orice caz. Intensitate (Pluto) cu arta (Venus) si actiune (Marte), pfuuu..

Dupa cum spuneam, Venus in Capricorn vrea competenta si cum Capricornul este o zodie feminina si Venus este o planeta a feminitatii se vrea o competenta matriarhala. Am vorbit aici despre responsabilitatea femeii de a fi femeie. Cheia este in ceea ce accepta ea de la partea masculina, iar partea masculina cand femeile nu mai accepta toate atitudinile lor, incep sa se dezvolte. Momentan, este o diferenta de dezvoltare intre femei si barbati. Femeile au inceput sa cunoasca foarte mult din domeniile barbatilor, iar barbatii tot la domeniile barbatilor au ramas, nu au incercat sa intre in domeniile femeilor si cu atat mai putin in domeniile psiho-emotionale. Aceasta diferenta de dezvoltare se va vedea foarte clar in martie cand are loc conjunctia Venus/Marte/Pluto.
Pluto este planeta geneticii, deci ce aduce ea, fiind in Capricorn, este o paradigma veche, care dateaza de generatii intregi, deci cand Venus vine in conjunctie cu aceasta aduce in prim plan modul de relationare al femeilor din familiile noaste, din comunitatile noastre, cu barbatii lor. Si de acolo vedem toate „bubele” si incercam, noi cei care suntem „ultimii pe generatie” sa ghidam si sa rezolvam niste probleme relativ simple, dar iesite de sub controlul tuturor generatiilor. In perioada aceasta vom vedea cum suntem ca o locomotiva care trage niste vagoane mai mult sau mai putin incarcate si vom vedea cat este de dificil sa incetinim procesul de navalire a acestor informatii vechi datorita inertiei vagoanelor, nu pentru ca noi suntem prea incarcati. Informatiile pe care fiecare din noi le avem din generatiile anterioare nu ne lasa sa luam o pauza din acest tumult, ci va trebui sa cream structuri mai puternice pentru a opri sau pentru a controla acest sir de materii prime vechi, chiar antice, pe care le avem in structurile noastre. Pluto (gena) cu care ne nastem si unde se muta el pe parcursul vietii noastre se va adauga la ADN-ul deja existent in noi. Cei nascuti cu Pluto in Capricorn au informatii genetice referitoare la structurile organizationale ale familiei si apoi ale societatii. ADN-ul este cea mai personala si, paradoxal, cea mai comuna structura fizica, in sensul in care avem acelasi ADN cu oamenii si in proportie de 98% cu maimutele, si totusi ne putem identifica si recunoaste ca indivizi separati tot din structurile ADN. De aceea Pluto este considerata planeta generationala, dar generatia in care este Pluto la nasterea noastra este integrata in noi, cu bune si cu rele. Este un paradox al lui Pluto fiind cea mai lenta planeta si totusi este cea mai activa, este sursa resurselor noastre. Iar revenind la conjunctia cu Venus, acesta aduce sursa resurselor noastre relationale.

Exemplu: avem un Pluto natal conjunct cu Soarele in Balanta, iar in familie, uitandu-ne la cuplurile parintilor, bunicilor, strabunicilor etc., din generatie in generatie am avut barbati care au murit de tineri, iar femeile au ramas vaduve, au fost obligate sa tina singure gospodariile, puterea lor in societate a scazut fara barbat. Cum interpretam aspectul totusi? Interpretam dorinta arzatoare de a apartine (Pluto) unui partener puternic si cu o vitalitate crescuta (Soare), dar care sa poata mentine o imagine diplomata in societate (Balanta). Daca va avea sau nu parte de acel partener puternic (indiferent de sex), ramane la latitudinea liberului arbitru sa si-l aleaga in functie de cat de mult isi intelege propriul Pluto. Dar toti cei care au conjunctii stiu ca nu pot ignora planetele conjuncte pentru mult timp.

Ar trebui ca toti sa ne intrebam ce am fost invatati in familie despre relatii. Daca nu am fost invatati cu explicatii directe, am fost invatati cu pattern-uri, am luat din relatiile parintilor, unchilor, bunicilor etc. Acum avem cu totii sansa sa ne evaluam din generatie in generatie relatiile, sa vedem daca mai vrem sa facem parte din acelasi ciclu evolutiv sau daca vrem sa iesim din schema prestabilita de generatiile anterioare si sa facem schimbarea pentru generatiile viitoare. Alegerea ne apartine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.