Astrul isi are domiciliul nocturn in Capricorn si diurn in Varsator, exilul in Rac si Leu, este in exaltare in Balanta si Caderea in Berbec.

Este planeta timpului, deci si a intarzierilor, a maturitatii si coacerii, a cresterii si in consecinta, a caderii. Stapaneste muntele, frigul, singuratatea, izolarea, dar si elevarea spirituala (ca o consecinta a izolarii). Eruditia, puterea de concentrare, profunzimea gandirii, rabdarea, spiritul econom, zgarcenia, avaritia, toate sunt conduse de catre aceasta planeta.

Pe planul sanatatii, influenteaza pielea, urechile, sistemul osos, genunchii si dintii.

Impreuna cu Luna stapaneste sfarsitul vietii, fiind semnificatorul general al batranetii. Este nefast pentru copii, prin opozitia sa cu Luna in Rac (care reprezinta nasterea si copilaria). Metalul sau este plumbul, de aici si senzatia de apasare resimtita in anumite tranzite ale sale. Se afla in relatie cu Pamantul si reprezinta gradinaritul, horticultura si tot ceea ce are de-a face cu muncile agricole.

Reprezinta oamenii batrani, bunicii, traditia, autoritatea, spiritul obedient, ierarhia, rabdarea si intelepciunea obtinuta odata cu trecerea anilor si prin perseverenta. El ne invata lectiile despre viata.

In antichitate era cunoscut ca zeul Cronos, tatal lui Zeus sau Jupiter, din aceasta analogie spunem ca reprezinta timpul.

Cei cu Saturn foarte aspectat sunt persoane foarte inteligente, foarte tenace, rezistente la imprejurari externe nefavorabile si au o mare dorinta de a invinge. Adeseori se sacrifica pentru semenii lor. Sunt muncitori si vor ajunge in timp spre o implinire pe toate planurile.

2 comentarii

  1. Pingback:Planetele – pozitive sau negative? – Astrologique

  2. Pingback:Saturn si Uranus – Astrologique

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.