Saturn si Uranus

Daca tot avem luna aceasta a treia cuadratura dintre Saturn si Uranus, zic sa vedem cum putem profita de acest aspect. Prima cuadratura a fost in Februarie, apoi in Iunie, iar acum este luna aceasta, pe 24 Decembrie.
Despre Saturn si Uranus am vorbit si separat si impreuna aici. Dar de ce sa vorbim din nou? Pai mai avem ceva de adaugat pe ultima suta de metri. De fapt, cuadratura mai are ceva de spus.

Uranus este cel care accelereaza x100 toate evenimentele din viata noastra. Ne face sa traim intr-un an cat in 10 cand atinge planetele personale sau casele angulare. Saturn pe de alta parte este alt fel de mancare. Este mancarea pe care o facem noi. Este planeta responsabilitatii, dar nu in sensul de responsabilitate data de altcineva – poate fi si asta, dar in cele mai multe cazuri, este responsabilitatea pe care ne-o asumam. Saturn reprezinta, printre altele, raspunsul la abilitatile noastre, nu neaparat constrangerea de care se vorbeste peste tot. Este conditionarea prin care noi trebuie sa operam pentru a trai. Adica noi putem fi apti si abili sa facem ceva, insa daca nu ne asumam sa raspundem conform abilitatilor noastre, vine Saturn cu asa zisa karma negativa. Normal ca nu ne convine, daca suntem evazivi cu noi si cu vietile noastre 90% din timp. Apoi, cand viata ne duce catre ce trebuie sa facem, catre cine suntem noi cu-adevarat, ne plangem, dam vina pe planete, pe alti oameni, pe stat, pe soarta, pe boli etc. Numai sa nu ne infruntam inactivitatea de pana acum.

Asa este si aceasta perioada, Saturn ne pune sa ne asumam abilitatile, indiferent care sunt ele, la care se adauga „un praf” de Uranus, care accelereaza situatiile x100. Uff, si 80% din noi nu avem relatii bune cu sinele si ne simtim sub presiune cand ni se arata calea, cand se aprinde lumina. Daca am stat toata viata pe intuneric, ne dor ochii cand se aprinde lumina brusc. E normal sa se intample asta. Ce nu este normal este sa ne punem mainile la ochi si sa spunem ca altii sunt de vina pentru viata noastra. Autoritatile, securitatea financiara, familiile, relatiile cu copii, relatiile romantice, locurile de munca, afacerile, banii care vin de la ceilalti, imprumuturile, obiectivele personale, toate sunt puse la incercare. Provocarile care apar ne vor obliga sa ne confruntam cu noi si cu viata noastra asa cum am ales sa o traim pana acum. Ce nu vrem sa aflam este ca nu e un moment bun sa rezistam schimbarii, pentru ca aceasta ne da doar de castigat daca ne adaptam repede la incertitudine.

Cam asta ne invata aceasta ultima cuadratura si nu, nu timpul de adaptare este problema, ci modul de abordare in fata schimbarii. Haideti sa ne luam viata in propriile maini si sa facem ce tine de noi cu rabdare, respect pentru ceilalti, cu inima si mintea deschisa. De criticat sau de blamat poate oricine sa o faca, nu asta ne face mai speciali.
Si chiar suntem unii mai speciali ca ceilalti. Trebuie doar sa ne asumam abilitatile si sa le punem in practica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.