Infamul, insa preferatul meu, Pluto. Isi are domiciliul in Scorpion, se afla in exil in Taur, in Cadere in Gemeni si in exaltare in Sagetator.

Esenta acestei planete este distrugerea, in scopul unei viitoare reconstructii, a unei noi evolutii, cu alte cuvinte; eliberarea din starea conditionata si trecerea catre o alta stare, ca o regula a evolutiei. Pluto este asociat si cu moartea, dar si cu regenerarea, moartea fiind asociata cu trecerea catre o alta stare, aceea eterica. El este semnificatorul general al revoltei pe care o initiaza, mergand pana la distrugere. Asociat cu culoarea neagra si de asemenea cu agonia, el guverneaza starile toxice, iradierea, poluarea si otravurile, fie in fizic, fie in mental.

Caracteristicile sale sunt insa acelea ale generatiei si semnifica mai degraba starile prin care trebuie sa treaca societatea, stari si schimbari de fapte determinate de aspectele cosmice pe care acesta le face cu alte corpuri astrale. Influenteaza transformarile, regenerarea, renasterea, distrugerea, anihilarea, puterea si inlaturarea celorlalti. Reprezinta pe plan stiintific puterea atomica, intensitatea, iar pe plan uman crima, moartea, traumele, genetica si lumea cealalta. Mai este cunoscuta si ca cea mai inalta octava a lui Marte.

Cei care au Pluto proeminent sunt pesoane care ajuta la distrugerea starii actuale (a familiei sau a societatii) si transformarea ei intr-una noua. Acestia se reinveteaza de mai multe ori in cursul vietii lor si, odata cu ei, ii trag si pe ceilalti.

Un comentariu

  1. Pingback:Planetele – pozitive sau negative? – Astrologique

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.