Planete Personale vs. Planete Generationale

Acum ca Jupiter a intrat in Varsator si este in opozitie cu steliumul meu din Leu, incep sa vorbesc pentru ca mie mi-e conforabil cand planetele sunt in retrogradare sau fac aspecte tensionate. Si ca sa se vada ca am Jupiter retrograd in gradul 29 Berbec, casa 6 – am o problema cu corectitudinea invatamintelor altora :)) si mi-e greu sa-mi ratez destinul, nu ma evita el pe mine nici daca vreau, in sensul ca toti mentorii mei m-au invatat gresit sau incomplet – sa cred si sa nu cercetez sau „asa e de cand haul”. Lucru care a avut efect pe termen scurt, insa curiozitatea si-a spus cuvantul si am inceput sa sondez, iar ce am aflat nu are nicio legatura cu ce este. Adica istoria nu e cea reala, ci cea promovata.

Si vad foarte des cum e promovata o conceptie gresita: planetele generationale nu au impact asa mare asupra personalitatii omului. GRESIT! Planetele generationale au cel mai mare impact asupra individului pentru ca ele formeaza grupul social, circumstantele de crestere, cultura unde individul este dezvoltat, adica format. Practic, planetele generationale formeaza planetele personale, adica indivizii.
Exemplu: Pluto este octava superioara a lui Marte, adica Pluto este Marte cu stapanirea de sine a Saturnului – Saturnul este cel care canalizeaza energiile in functie de ce planeta intra in contact cu acesta, el constrange, el reprezinta albia raului. Alt exemplu: Neptun este octava superioara a lui Venus, adica Venusul canalizat de Saturn – iubirea de sine canalizata si mentinuta pentru un viitor sine – aceasta este credinta. Increderea ca noi din viitor (neptun) suntem mai buni decat in prezent (venus) si responsabilitatea ca ajungem acolo (saturn). Altul: Uranus este octava superioara a lui Mercur. Niciodata nu ne-am putea eleva mentalitatea daca l-am lua in considerare doar pe Mercur. Inca unul: Saturn este Soarele deja materializat, complet dezvoltat, el fiind supranumit Marele Malefic datorita egoului Soarelui foarte slefuit, aparent fara defecte. Jupiter este Luna integrata, inteleasa si protejata si reprezinta modalitatea prin care noi operam plantele personale, este partea procesuala a acestora, de aceea este si Marele Benefic sau Invatatorul pentru ca in functie de cum procedam, avem evolutie pozitiva sau negativa.

Inca o mentiune interesanta este harta cu planetele transcedentale in primele 6 case si cele personale in ultimele 6 – acesti oameni schimba din radacina perceptia societatii asupra lor si a societatii asupra ei insasi. Sunt persoane cu mult tumult interior, care isi descopera greu sinele adevarat si autenticitatea, insa odata ce au facut-o, schimba si linia genetica in care au fost formati/programati.

Inainte sa fie scolile de astrologie sau scolile in general, cineva a facut munca de cercetare, de experimentare si de organizare, insa a facut-o in limita capacitatilor sale, a circumstantelor de atunci etc. Fiecare din noi avem datoria fata de noi de a experimenta ce promovam. Degeaba se promoveaza ca Venus este patronul Balantei si se simte bine in semnul acesta si in casa 7, cand aceasta teorie era scrisa cand oamenii se foloseau de alte persoane pentru a manipula situatia cum vor ei si aveau un interes direct in a promova aceasta eroare. Sau Marte care se presupune ca este patronul Scorpionului cand Marte reprezinta forta bruta, ce nu poate fi slefuita, facandu-i o defavoare profundului Scorpion dandu-i un asemenea patron „grabit”. Am mai evoluat si am mai descoperit planete care se identifica mai bine cu semnul.
Semnificatia planetelor personale se vor schimba in functie de planetele generationale. De ce? Pentru ca planetele generationale sunt inceputul si sfarsitul, sunt cauza si solutia si ele aduc evolutia, iar aceasta vine vrem-nu vrem si , in functie de cum o aplicam, aduce miticul Rai sau miticul Iad. Marketingul (Mercur) este un fruct al retelei (Uranus), arta (Venusul) este un fruct al cugetarii proprii (Neptun), sporturile de performanta (Marte) sunt un fruct al strategiei si andurantei (Pluto). Planetele personale sunt doar mecanisme de adaptare la planetele generationale. Dar vrem sa fim intr-o continua stare de adaptare sau vrem solutii pentru mediile toxice ori ceva imbunatatit la ceva ce merge bine?! Vrem vindecare?! Vrem sa rezolvam problemele ca sa nu mai fim dati peste cap cand Mercur este retrograd, nu?! Vrem sa se schimbe ceilalti cand operam cu planetele personale. Cand operam cu planetele transcedentale realizam ca schimbarea vine din noi. Veti vedea ca asta promoveaza persoanele care au Pluto in Scorpion, in domiciliu – aduc la suprafata toate neregulile celorlalte 7 generatii precedente, iar generatiile de dupa vin cu solutii (Pluto in Sagetator), adaptari (Pluto in Capricorn), culegerea roadelor transformarii (Pluto in Varsator) si inchiderea ciclului, repausul necesar (Pluto in Pesti) pentru un nou ciclu evolutiv (Pluto in Berbec), pe o scara mai inalta. Deja vedem cum Pluto in Scorpion scoate la iveala anumite probleme ale generatiilor anterioare, adica din 1822, cand Pluto era nedescoperit, insa in Berbec, pana in 1985 cand a intrat in Scorpion.


Atotstiutorii, cei care nu-si asculta clientul, nu vor fi niciodata buni profesionisti (terapeuti, astrologi etc.) pt ca ei doar manipuleaza – Venus si/sau Pluto in Balanta, inoculandu-i ideea ca ceea ce a citit el prin carti se aplica pe client. Nimic mai fals! Viata omului si lumea sa interioara nu este citita „din afara”, ci este expusa de el, iar noi astrologii trebuie sa cascam bine urechile si sa deschidem bine mintea pentru a face o interpretare cu acuratete. Astrologul este un psiholog cu un tool in plus care simplifica raspunsurile sale, nu ale clientului, care ajunge mai repede la cauza si nu interpreteaza sau da sfaturi despre cum crede el ca e viata omului ori daca este valida, sanatoasa sau „buna/rea” din ce a citit el prin carti. Sa ne revenim putin din siguranta asta cu care vorbim despre ce au invatat si experimentat altii si sa adaugam la ce au invatat si experimentat ei prin experimentele si invataturile noastre. Sa ne uitam la ce fail grandios a suferit religia cand invataturile lui Iisus au picat in mainile celor care nu au experimentat iubirea de sine si au transformat-o invatatura toxica.

Dar sa nu ne idepartam de subiect. Am scris in articolele cu planete ce impact au planetele generationale la nivel personal si acesta este mai important decat impactul celor personale. Ca sa intelegem mai bine dau un exemplu, care este relativ pentru ca fiecare persoana este unica. Ganditi-va la o spirala, punctele care se vad in aceeasi axa, insa pe un etaj superior sau inferior sunt planetele personale si octavele lor superioare, adica ele insele evoluate. Jupiter si Saturn fiind planete interpersonale sunt profund legate de Luna si Soare, deci de identitatea individului. Pentru a rezolva ce avem de rezolvat, avem nevoie de imaginea in mare a situatiei, ca apoi sa putem defini detaliile si sa imbunatatim imaginea mare. Asa functioneaza orice pe lume. Avem nevoie sa avem un corp fizic (imaginea mare) pentru ca celulele (detaliile) sa isi faca treaba fiecare cum este destinata si celulele imbunatatesc sau inrautatesc corpul fizic. * Nota importanta: toate bolile autoimune sunt planetele personale atacand planetele generationale, adica celulele proprii ataca corpul. Sigur, exista multe ramificatii, adica detalii, dar in mare asa functioneaza. Asa este cu fiecare sistem, insa sistemele sunt intelese doar de cei care vad imaginea in ansamblu, ceilalti sunt victime ale sistemului.

Vad tot mai des „fii observatorul vietii tale”, dar majoritatea astrologilor ne spun sa nu luam in seama planetele care ne-ar putea ajuta sa fim observatorii vietii noastre, pentru ca mai apoi sa ne punem pe treaba cu planetele personale. Si culmea este ca aceste invataturi sunt fix de la cei care se presupune ca „stiu”, de la invatatori, traineri etc. Nu, aceia care spun asta, nu si-au experimentat in-deajuns planetele transcedentale ca sa le inteleaga si automat, promoveaza tot ideologiile invechite ale altora care si-au facut treaba in conditiile limitarilor lor. Faptul ca atunci cand eram mici si neevoluati (planetele personale) am fost conditionati si obligati sa ne adaptam unor situatii, nu inseamna ca viata de adult (planetele generationale) trebuie sa fie la fel de lipsita de putere. Insa din nou, acestea sunt niste conditionari care au niste scopuri sociale ascunse de cei carora le e frica sa paseze puterea urmatoarei generatii. Vedem parinti vs. copii, patroni vs. angajati, corporatii vs. firme locale. Planetele generationale ne invata cum sa ii invatam pe cei de sub tutela noastra in mod sanatos, sa gandeasca cu capul lor, sa experimenteze pe propria piele, sa creeze ei din unicitatea lor, nu sa ii invatam ce sa gandeasca, ce sa faca, ce sa creeze si sa ne folosim de ei ca resursa in scopurile noastre personale.

Si ca pentru incheiere, folositi-va activ planetele generationale intr-un mod frumos, nu abuzati de puterea voastra (Pluto), de mintea voastra (Uranus), de sufletul vostru (Neptun) pentru a-i face pe ceilalti sa va urmeze pentru ca in aceste cazuri, nu sunteti demni de urmat si de ascultat si cu atat mai putin de promovat. Sunteti doar Marte, Mercur si Venus cu aere de Pluto, Uranus si Neptun.

Enjoy!

Un comentariu

  1. Pingback:Planetele – pozitive sau negative? – Astrologique

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.