Este planeta ce reprezinta spiritul, nebuloasele, himerele si necunoscutul, prefigurarea zonelor abisale ale sufletului. Ideologiile, credintele si subconstientul colectiv sunt atributele sale.

In plan medical, guverneaza starea psihopatologica, toate afectiunile personalitatii si, fizic, infectiile sau bolile ascunse, dar si vindecarile miraculoase sau cele pe cale naturala. Este insa si semnificatorul general al drogurilor, al exceselor de orice natura si al intoxicatiilor.

In partea sa pozitiva aduce elevatie, sensibilitate si putere de transcedere intre lumi. El reprezinta ghidul spiritual, mentorul si modul de canalizare a fluidului energetic ori spiritual.

Are domiciliul in Pesti, exaltarea in Leu, iar exilul in Fecioara si Caderea in Varsator. Principalul domeniu in care isi manifesta influenta este cel al divertismentului, muzica, televiziune, film, moda, stralucire, visurile, iluziile, intangibilul si tot ceea ce iti scapa printre degete. Se refera la lucruri abstracte, idei, subconstient, droguri, alcool, misterul si ceea ce poate fi cuprins in oceanul planetar.

Mai este cunoscuta si ca cea mai inalta octava a lui Venus. Confera spirit creator, idealuri artistice, elan irezistibil catre descoperirea cauzalitatii lumii inconjuratoare.

Printre nativii care au Neptun accentuat intalnim adevarati martiri. Neptun favorizeaza ocultismul, misterul, dar si sarlatania, minciuna, intriga si lipsa de scrupule. In sens negativ Neptun dizolva din punct de vedere social, vizibil tot ce atinge, insa absoarbe si infloreste imaginatia, frumusetea si creativitatea interioara.

Un comentariu

  1. Pingback:Planetele – pozitive sau negative? – Astrologique

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.