Semnificatia sa esentiala este mobilitatea. Astrul este dublu, semnificator de dualitate, iar aceasta mobilitate poate fi atat fizica cat si intelectuala . O alta semnificatie importanta a lui Mercur este masura si limitele. Unde exista mental, exista provocare si limite ce trebuiesc depasite.

El guverneaza, atat casa a III- a a horoscopului cat si pe cea de a VI- a, respectiv Gemenii, domiciliul diurn si Fecioara domiciliul nocturn. Se afla in Exil in Sagetator si in Cadere in Pesti.

Predictiv el actioneaza atat asupra fratilor cat si relatiilor de munca si implicit asupra muncii. Influenteaza studiile, calatoriile scurte, stiinta, jurnalele, lectura, relatiile cu vecinii, presa si diplomatia.
In fizic, el guverneaza circulatia sanguina, plamanii, respiratia, intestinele, bratele, umerii, mainile si tineretea. Reprezinta comunicarea, intelectul, constiinta, miscarea, dexteritatea si ratiunea. Precum si indrazneala, spiritul de initiativa, simtul practic.

Favorizeaza ocupatiile intelectuale: filosofie, arta, stiinta. Sunt de regula buni negustori, diplomati, muncitori, plini de ideii si de idealuri generoase. Pot fi buni marketeri. In variantele mai negative ajung hoti, escroci, falsificatori, avari si ipocriti.

Un comentariu

  1. Pingback:Planetele – pozitive sau negative? – Astrologique

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.