Esenta acestui astru este actiunea. Guverneaza focul, caldura, razboiul, geneza, inceputurile si intentia. Marte semnifica fratele mai mare, cand exista deja unul si, deasemenea amantul intr-o tema feminina. Energia sexuala este redata tot de catre aceasta planeta. Inceputurile unei afaceri, restructurarile, regenerarea, sunt tot atribute ale acestei planete, dar si rivalii, certurile, disputele si competitiile.

Medical, planeta este asociata cu creierul, febra, inceputul unei infectii, eruptiile, muschii. Marte mai reprezinta bisturiul medical, armele albe si ranile provocate de acestea. Pentru a verifica reusita unei operatii chirurgicale, se va consulta in primul rand aspectele pe care aceasta planeta le face cu alti astri.

Are domicilul diurn in Berbec si cel nocturn in Scorpion, exaltarea in Capricorn, iar exilul in Balanta, Taur si Caderea in Rac.

Reprezinta actiunea, pasiunea, energia, hotararea si spiritul. Este in relatie cu sexualitatea fiecarui individ, forta, determinarea, curajul, daruirea, puterea, spiritul de competitie, agresivitatea si afirmarea ca persoana. In antichitate, Marte era zeul razboiului si stapanul tuturor lucrurilor asociate cu ideea de lupta. Persoanele dominate de aceasta planeta se caracterizeaza prin: energie, virilitate, spirit ofensiv . Aceste trasaturi se pot utiliza fie in spirit pozitiv, fie in spirit negativ, fiind grave defecte in cazul unor conjuncturi astrologice nefavorabile. Mania necontrolata, senzualismul excesiv sunt cele mai mari defecte.


Un comentariu

  1. Pingback:Planetele – pozitive sau negative? – Astrologique

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.