Domiciliul sau este in zodia Rac, exaltarea in Taur iar exilul in Capricorn si Caderea in Scorpion.

Esenta sa este fecunditatea, pentru ca este strans legata de sexul feminin si de conceptie. Este stapana apei, a calatoriilor, a spatiilor inguste si a pesterilor. Analogic, din punct de vedere fizic, ea stapaneste organele cavitare uname, ca de pilda esofag, stomac, uter. Imaginatia, memoria si popularitatea sunt si ele atribute lunare.

Predictiv, ea reprezinta tot ceea ce tine de mama, casa, calatorii si da indicii importante legate de psihicul persoanei investigate. Astrul guverneaza deasemenea incarnarea si fizicul in ansamblul sau. Prin studierea relatiilor pe care Luna le are cu celelalte planete, se poate determina gradul de popularitate, nodul de integrare a persoanei in colectivitate, sociabilitatea acestuia, caminul, mama, si relatiile cu femeile din jur. Reprezinta imaginea mamei si femeia din viata fiecaruia dintre noi, educatia copiilor, stramosii si radacinile, anturajul imediat, emotiile, instinctele si memoria, precum si rutina zilnica. Implica si felul in care raspundem din punct de vedere emotional la anumite situatii si experiente .

In functie de fazele ei isi face simtita prezenta prin schimbarea starii sufletesti. Acesta este sensibil, iritabil, susceptibil. In ce priveste defectele: manios, egoist, lenes si poate sa cada in patima betiei.

Un comentariu

  1. Pingback:Planetele – pozitive sau negative? – Astrologique

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.