Luna Plina in Varsator

Ritualurile de Luna Plina si Luna Noua sunt foarte importante pentru femei. La fel de importante precum miscarea fizica pentru barbati. Le face fiecare femeie si fiecare barbat? Daca da, minunat, suntem echilibrati sau stim importanta acestor activitati pentru viata de zi cu zi si cum acestea ne-au schimbat perspectiva asupra calitatii vietii. Daca nu, suntem inca „in intuneric”.
Eh, aceasta Luna Plina in Varsator ne forteaza iluminarea. Daca pana acum aveam impresia ca toate merg ca pe roate, vine Luna Plina din Varsator si ne scalda in realitatea vietii cotidiene, ne trage tronul de sub noi, zice „Ah, te simteai important? Uite care e adevarata parere a multimii despre tine, Maria Ta” si zbuf, acum esti undeva pe jos, jumatate in faras, jumatate sub matura. Dar opozitiile sunt despre colaborare, deci dracul nu e atat de negru.

Luna din aceasta zi face 2 aspecte – opozitia cu Soarele din Leu si conjunctia cu Jupiter retrograd din Varsator. Cum Luna si Jupiter au legatura cu virusurile, iar aceste 2 planete sunt in opozitie cu Soarele, care se mai traduce prin fiii si fiicele noastre, copiii nostri. Realitatea este ca toate drepturile noastre ca adulti ni le-am fluturat in detrimentul copiilor nostri, iar acum acestia au de suferit. As vrea sa incepem toamna constienti ca se pot imbolnavi si copiii cu virusurile din ultimii 2 ani (da, sunt aproape 2 ani de cand a inceput nebunia, stie cineva cum a trecut acest timp?). Poate am fost eu mai lipsita de realitate si acum m-a lovit mai mult decat pe altii si lumea chiar are grija sa isi ia toate masurile de precautie pt ei si copiii lor, cert e ca vreau sa ramana acest articol ca o rugaminte de a fi precauti si a fi prezenti. Hai sa lasam razvratirea (Varsator) asta asupra autoritatilor (Soare) si sa ne concentram pe copiii nostri putin, ce putem face ca sa le fie bine acum (Luna – grija parinteasca), nu peste 5 ani. Vedem bine ca nu putem controla ce se intampla in viitor, ultimii 2 ani nu i-a prezis nimeni asa cum au fost de fapt si realitatea e ca nimeni nu stie cum va fi peste alti 5 ani, degeaba vindem programe de forecast si de diminuare a riscului pe toate siturile, pentru ca realitatea e ca sunt doar niste calcule. Atat. Si realitatea se desfasoara intr-o cu totul alta directie si revenim la cele 2 mari si frumoase trasaturi pe care specia umana le poate avea: adaptabilitatea la nou si supravietuirea. In ultima vreme s-a creat o aura negativa supravietuirii, ba ca scoate ce e mai rau din oameni, ba ca nu e buna energetic, ba ca se profita foarte mult de ea ca scuza a mijloacelor prin care se obtine ceva, dar indiferent care este situatia, toti, dar absolut toti suntem aici datorita supravietuirii. Da, aduce in prim plan traumele copilariei, aduce in fata tot ce este fundamental eronat in noi si in societate, dar datorita ei suntem aici. Si acum, pentru o supravietuire gratioasa, intra adaptabilitatea. Multi dintre noi spunem ca nu e ok sa ne adaptam la orice, ca adaptarea este o delasare a etc. Din nou, indiferent care ar fi situatia, mai intai va trebui sa ne adaptam la ea pentru ca mai apoi sa o schimbam – vorba lui Picasso: invata regulile ca un profesionist, sa le incalci ca un artist.

Luna impreuna cu Jupiter retrograd ne sugereaza sa ne activam instinctele parintesti, sa avem grija nu numai de noi si de emotiile noastre, ci si de nevoile celorlalti. In Varsator aceasta grija poate fi privita destul de rece si detasata fata de ceea ce cere Luna, care presupune implicare emotionala. Cu putin efort se poate ajunge la o comunicare sanatoasa. In opozitie cu Soarele in Leu, apare tema de rusine, de negare a realitatii din Varsator. Pont: rusinea nu supravietuieste daca este comunicata – rusinea exista numai in tacere. Odata ce ne facem curaj sa spunem ce ne face sa ne simtim rusinati, rusinea incepe sa dispara pentru ca intotdeauna va fi cineva care sa ne sustina, chiar daca nu e din imediata apropiere. Rusinea ne face sa ne ascundem de lume si vindecarea intarzie, uneori ani de zile, dar este posibila. Soarele din Leu este foarte predispus rusinii din cauza vehicularii ca este cel mai egoist semn din zodiac si cand aude asta isi activeaza mandria aceea despre care toata lumea vorbeste, insa acestea cu un raspuns. Iar la Luna Plina acestea sunt proiectate, Luna reflectand lumina Soarelui. Daca Luna isi face curaj sa comunice in mod Jupiterian problemele Soarelui, pot incepe vindecarea amandoi – se vindeca cauza (Soarele), se vindeva si reflexia (Luna).
Deci cel mai bine este sa fin sinceri cu noi, sa ne uitam la ce am inceput in februarie, La Luna Noua in Varsator, ce am acceptat, ce am continuat sa nu rezolvam, ce am facut pentru a rezolva anumite lucruri. Acum este rezultatul a ceea ce am facut si n-am facut din februarie pana acum. Este timpul sa intram in perioada de revizuire pentru urmatoarele 6 luni, e momentul curateniei cat Luna este in descrestere.

Deci spor la eliberat tipare daunatoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.