Luna Noua in Rac conjuncta cu Lilith

Luna Noua in Rac are loc in 29 iunie, ora 7:00 dimineata

Despre Luna noua stim ca este un nou inceput al unui ciclu lunar care dureaza in jur de 28-29-30 zile. Doar ca Luna noua in Rac exista doar o data pe an, iar anul acesta avem norocul de a o avea pe Lilith alaturi, deci pana la anul cand vom avea un nou ciclu lunar in Rac, adica in domiciliul Lunii, energia dezvaluirii secretelor va fi resimtita din plin in sectorul Racului si tot ce reprezinta el in zodiac.

Lilith in Rac scoate la suprafata toti demonii familiei. Tot ce a fost ascuns, neafisat, manipulat sa nu iasa la suprafata, comportamente secrete in dinamica familiei, ies la suprafata cu surle si trambite. Lilith in acest semn da microfonul femeilor din familii, energie emotiilor ascunse sau ignorate, ies din mrejele patriarhatului.

Am spus ca aceasta se intalneste cu Luna si Soarele care formeaza o Luna Noua. Poate da voce unor adevaruri urate, poate sunt socante, insa Lilith nu se rezvrateste niciodata fara motiv. Tot ce am negat ca fiind problema pana acum, tot ce am ignorat si am evitat sa dezvaluim, anul acesta va fi in lumina reflectoarelor. Insa, la fel ca un orb care incepe sa vada, trebuie sa luam lucrurile treptat pentru a reduce socul la care suntem expusi.

Aceasta Luna Noua cu Lilith este in sextil, mai larg, e drept, cu radicalul Uranus din Taur care sustine caderea patriarhatului si aduce iluminare in bezna adevarurilor femeilor.

Ce este interesant, este cuadratura pe care Luna Noua/Lilith o face cu Jupiter din Berbec. Acum eu personal am o experienta extinsa cu acest aspect, in aceleasi semne, deci voi spune din experienta proprie ca este un aspect al extremelor. Este un aspect dintre 2 planete feminine si 1 masculina, in cazul Lunii Noi, 2 planete masculine pentru ca Soarele este tot planeta masculina si este in conjunctie cu Luna si Lilith in data de 29 Iunie. Cuadratura inseamna o tensiune, o discrepanta in comunicare si receptia mesajului dintre planete. Cand avem Luna/Lilith/Soare in cuadratura cu Jupiter avem exprimarea (Soare) emotiilor (Luna) si a umbrelor sinelui (Lilith) in discrepanta cu principiile si judecata (Jupiter). Soarele alimenteaza Luna si Lilith, ceea ce il face pe Jupiter sa fie agresiv si un fanatic impulsiv (in Berbec). Jupiter poate fi dogmatic si poate ramane blocat in idea ca el stie mai bine ce e corect pentru toti, neluand in considerare emotiile si circumstantele psihice si de exprimare ale Lunii/Lilith/Soare. In acest caz, ar fi indicat ca Jupiter sa-si domoleasca impunerea vointei proprii (in Berbec) pentru a nu plati de 10x mai scump cand il va intalni pe Kiron 9 grade mai tarziu (adica in 2023 pentru ca Jupiter intra in retrogradare).

Conjunctia Luna/Lilith/Soare este in casa a 12a, casa subconstientului, a tiparelor absorbite in copilarie (in bebelusie), iar Jupiter se afla in casa a 10a, casa prezentei publice, a statusului , a imaginii pe care vrem sa o vada publicul. Partea proasta cu Jupiter in casa a 10a este ca se comporta ca o baututa acidulata care este pusa in pahar rapid. Paharul pare plin, insa imediat apare si realitatea, iar realitatea e ca paharul este doar un sfert plin, restul a fost tam-tam, palavrageala nesustinuta de fapte. In Berbec este deja o pronuntare a infatuarii si a umflarii in pene, iar Jupiter acolo extinde aceste atitudini. Luna/Lilith/Soare in casa a 12a doar atentioneaza pentru moment, nu da decat un cutremur, pentru a-l potoli pe Jupiter si a-i dizolva spuma acidulata, insa eruptia va fi in Martie 2023 cand Jupiter il va intalni pe Kiron tot in semnul Berbecului si-l va supune consecintelor faptelor, vorbelor, intentiilor sale. Consecinte cu care Jupiter nu e familiar, dat fiind ca este norocosul zodiacului. Isi va intalni, in sfarsit, maestrul si va trebui sa invete sa stea in banca lui, ca un elev cuminte si silitor. Dar despre asta la momentul respectiv.

Aspecte tensionate mai avem intre Pallas/Nodul Nord (conjunctie larga) si Saturn retrograd – unde exista o disproportie intre plan si executie. Strategia (Pallas) si planul (Nodul Nord) sunt in Taur, adica legate de relatia cu valorile personale ale fiecaruia, pe termen lung, cu aplicare greoaie, iar executia (Saturn) se cam grabeste sa termine repede, i se pare ca a asteptat destul si este impacientat, razvratit (in Varsator).

Alt aspect tensionat ar fi intre Fortuna in opozitie cu Pluto retrograd si careu cu Marte. Fortuna in Rac este si aproape de Ascendent la momentul Lunii Noi, ceea ce da femeilor, emotiilor o si mai mare voluptate. In semnul opus este Pluto care se chinuie sa mentina masculinitatea si structura sociala (casa 7, descendentul) si guvernamentala (Capricorn) actuala, iar in motul careului T se afla razgaiatul planetelor, Marte in Berbec pe casa a 10a. Faptul ca Pluto este retrograd inspira introspectia in unii barbati si vom vedea ca ies din umbra mai multi barbati maturi emotional.  Ca sa conturez o imagine pentru a intelege mai bine: un baietel razgaiat (Marte) care se da cu fundul de pamant intr-un tantrum (in Berbec) demn de Oscar (casa 10), femeia care incearca sa-l responsabilizeze pentru emotiile lui (Ascendent si Fortuna in Rac), iar la polul opus femeii, barbatul care este matur emotional si stie ca desi nu mereu trebuie sa fie de acord cu femeia (lui), vrea sa educe si sa restrictioneze baietelul razgaiat pentru ca ii face specia de ras (Pluto R in Capricorn in casa 7). In sustinerea baietelului vin angajatii magazinului , taxand femeia si barbatul pentru ca pentru ei baietelul este o sursa pentru profit (magazinul trebuie sa vanda, nu-l intereseaza de lectia pe care cuplul incearca sa o dea baietelului – Saturn retrograd in casa 8). Sper ca ati inteles analogia 😉

Avem si aspect frumoase, daca va intrebati 😊 si erati satui de atat rodaj.

Ascendent/Fortuna/Ceres in Rac in sextil cu Pallas/NN/Uranus din Taur – fertilitate si creatie, restructurarea materiei feminine, a principiilor matriarhale.

Ascendent/Fortuna/Ceres in Rac in trigon cu Neptun R/Junona in Pesti – absorbirea din perspectiva a energiei feminine. Femeile se simt pregatite sa ii tina la raspundere pe barbati intr-un mod creativ, diafan. De aici se vor selecta natural baieteii imaturi (Marte in Berbec) si barbatii cu inteligenta emotionala dezvoltata (Pluto R in Capricorn).

Pallas/NN trigon cu Pluto R – strategia si planul creatiei sunt sustinute de barbatii maturi emotional.

Pallas/NN/Uranus in sextil cu Neptun R/Junona – strategia si planul creatiei sunt in armonie cu credinta si parteneriatul.

Ce sa zic…ridic paharul (cu apa) spre vindecare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.