Luna Noua in Leu si Poarta Leului

Luna Noua are loc in data de 8 august 2021 – ora 16:50.

Luna Noua inseamna un nou inceptut, stim deja. In Leu inseamna un nou inceput al autenticitatii noastre. Printre cele mai personale semne ale zodiacului, Leul reprezinta miezul nostru, ce ne place noua cu-adevarat, ce ne face fericiti, este alintul nostru personal, individualitatea si ceea ce primim cand suntem noi insine. Mai reprezinta creativitatea in stare pura, copilul din noi care inca zburda in lanuri si se da de-a berbeleacul cand nu primeste ce are nevoie. Un Leu inexpresiv sau mucalit este un Leu care are nevoie sa fie admirat si iubit.
In functie de unde este Leul in harta fiecaruia, acolo este locul unde avem nevoie de atentie, fara sa o cerem, acolo putem fi noi in cel mai autentic mod, precum copiii, de acolo ne hranim spiritele cu creativitate, hobby-uri si viata, in general.

Ce reprezinta Poarta Leului? Este momentul in care Sirius, fratele mai mare al Soarelui, se aliniaza cu Centura lui Orion , creand un portal de energie cu frecventa mai ridicata decat in alta perioada a anului. Portalul dureaza cateva zile, dar Poarta este complet deschisa pe 8 august, in jurul orei 20:30, ora Romaniei. Este un moment in care ni se accelereaza cresterea spirituala. Este inconfortabil, insa este foarte necesar sa vedem oportunitatea pentru a intelege tot ce se petrece dincolo de noi, insa in legatura cu noi.
Aceste doua evenimente se petrec in aceeasi zi, deci energia este dublu potentata. Cele trei mari calitati ale Leului sunt generozitatea, expresivitatea si curajul si tot acestea se vor resimti in fiecare din noi, in domenii diferite bineinteles. Acum este sansa sa aflam adevaratul nostru Eu. Avand in vedere ca este activata Poarta Leului in aceeasi zi cu Luna Noua, creatia este la cote maxime, este un semn de abundenta si prosperitate. Abundenta este de mai multe feluri, iar cine face ritualuri la Luna, poate specifica ce gen de abundenta doreste. Lunile Noi din Leu sunt cele mai potente pentru proiecte creative, pentru planuri de distractie sau vacanta, pentru procreere deoarece semnul Leului este un semn sexual „just for fun” , Leul reprezentand perioada pubertatii si adolescentei cand suntem in plina schimbare hormonala si incepem sa avem interese amoroase si, implicit, sexuale. Este indicat sa ne dam frau liber imaginatiei si sa cerem fara rusine ce ne dorim pentru ca aceasta e cea mai propice perioada pentru a si primi. August este luna abundentei, a fructelor coapte, a culorilor si a diversitatii de gusturi, asa ca hai sa nu ezitam sa experimentam ceea ce ne dorim.

Luna si Soarele din Leu sunt in opozitie cu morocanosul Saturn din Varsator, deci sa nu uitam de responsabilitati. Leul este foarte organizat in ceea ce priveste scopurile sale si atingerea lor. Varsatorul este mai eratic si nu poate controla atat de bine fiecare element, de aici si vestitul libertinaj al acestuia, este mai permisiv pentru ca Varsatorul este un membru al echipei, pe cand Leul se focalizeaza pe sine, fiind mult mai stabil pe situatia lui, insa si mai inflexibil. Saturn este retrograd si ne cam obliga sa vedem ce responsabilitati avem ca membru de echipa, apoi este indicat sa ne mobilizam cu stapanirea de sine a Leului. Este indicat sa nu ii calcam pe bataturi pe altii, pentru ca nici leului in jungla nu-i place sa i se invadeze teritoriul, nici macar de catre alti lei. Este un semn destul de lejer daca nu i se incalca teritoriul. Acest teritoriu poate fi mental, emotional sau fizic. Fiecare suntem in centrul universului nostru si deci, e indicat sa se respecte identitatea si autoritatea celuilalt in universul sau.
Soare/Luna si Saturn sunt in cuadratura din puncte de opozitie cu Uranus din Taur, care oricum cutremura sistemul de valori la nivel de colectiv, incercand sa medieze acesta opozitie. Oricat am incerca, tot nu ne asteptam la rezultatele ce le vom avea, so make the best of it.
Mercur este tot in Leu si este in opozitie cu Jupiter retrograd din Varsator. Mercur in Leu este in cadere si ca orice alta planeta in cadere, emana mai mult defectele planetei. Daca Mercur, in mod normal, este obiectiv si se refera strict la informatie, in Leu o personalizeaza, o individualizeaza luand foarte personal fiecare aspect al informatiei. Opozitia cu Jupiter ii face caderea mai lenta, pentru ca expansivul Jupiter il oglindeste si fiind si retrograd se intreaba „cumva exagerez eu?!”. Fiind in Leu, raspunsul la aceasta intrebare va fi intotdeauna „nu”, dar macar s-a plantat samanta reflectarii.
Venus si Marte sunt in Fecioara, „tata Floarea” a zodiacului. Niciuna din planete nu se simte confortabil aici, dar daca directionam energia catre calitatile Fecioarei, putem materializa cam orice pentru ca avem minutiozitatea si rezistenta la rutina a acesteia. Venus este in opozitie cu Neptun, deci putem fi evazivi in relatiile pe care le avem, chiar sa avem iluzia ca suntem perfecti. Orice relatie este o munca de echipa, asa ca perfectiunea sta in a gasi modalitatea corespunzatoare pentru ambii indivizi, desi Fecioara are impresia ca ea are toate raspunsurile, Neptun retrograd din Pesti ii aminteste de serviciul ce trebuie adus increderii in Univers/Dumnezeu. Venus din Fecioara este sustinut de trigoanele cu Uranus din Taur si Pluto din Capricorn si, in mod normal, am spune ca are tendinta de a calcifia pe tot ce pune mana, insa Uranusul in semnul fix al Taurului are grija sa nu avem presul sub picioare foarte mult timp. Marele Trigon de Pamant dintre Venus/Pluto/Uranus formeaza un zmeu, varful fiind Neptun. Trigonul ofera o capacitate mare de creare, insa nu iese niciodata din triunghi si aici inervine varful zmeului, planeta care se afla acolo fiind modalitatea prin care este exprimata in exterior energia trigonului. Cu Neptun fiind varful, va trebui sa avem incredere oarba in Univers, sa ne lasam imaginatia sa calatoreasca pe taramuri necunoscute, in fantezie si creatie, pentru a putea avea succesul scontat. Marte este si el sacaitor aici, tinde sa se enervese pe lucruri marunte si pentru niste pasi inutili, doar de dragul perfectiunii.

Sa recapitulam putin. Avem mare putere de creatie, avem oportunitate pentru abundenta si prosperitate, avem curajul de a crede in noi. Mai trebuie sa avem incredere in Univers si, vorba aceea, se aliniaza planetele si pentru noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.