Despre Marte si Venus in Sinastrie

Sinastria este suprapunerea a 2 harti natale. Aceasta se face pentru a vedea potentialul relatiei dintre cele 2 persoane. Vreau sa vorbesc despre sinastriile in relatiile amoroase pentru ca sinastriile se pot face si intre prieteni, si intre colegi de munca, intre parteneri de afaceri etc. In sinastrie se iau alte orburi decat in hartile natale, deci luam in considerare si asta. In harta natala luam orburi mai mari, in sinastrie mai mici.
Peste tot gasim ce inseamna aspectele unei sinastrii, puteti cauta pe google, faceti trafic si altor situri sau bloguri – toti avem loc sub soare 😀 Eu doar vreau sa adaug ceva, deoarece pe mine m-ar fi ajutat foarte mult la inceputul studiului meu despre astrologia de cuplu si totul decurgea mai lin si intelegeam mai usor sinastriile si relatiile de zi cu zi.

Marte si Venus, in relatiile de iubire reprezinta energia masculina si energia feminina in sensul vietii de zi cu zi, fata de Soare si Luna care reprezinta energie masculina si energie feminina in sensul psihic (emotional si rational, ca intreg). In relatiile de iubire, Marte si Venus sunt o forma fizica de exprimare a iubirii dintre Soare si Luna si cand spun fizica, nu ma refer doar la a face sex/dragoste, ci la cum se simt cele 2 persoane in prezenta celuilalt. Venusul este important in harta feminina si Martele este important in harta masculina, nu conteaza genul cu care te identifici, contreaza rolul pe care vrei sa il adopi in parteneriatul respectiv. Eu voi lua generic barbatul si femeia.

Mentiune importanta:
In tema masculina, daca Marte si Soare sunt in semne feminine planetele sunt slabe by default – barbatul nu se considera foarte masculin, indiferent cum este educat si nici expresia lui in relatiile de iubire nu va fi foarte masculina, adica emisiva.
In tema feminina, daca Venus si Luna sunt in semne masculine, feminitatea ei scade considerabil. Nu se identifica cu partea sa receptiva (Luna) si nici nu se exprima foarte feminin (Venus).

Revenind la sinastrie, sunt importante relatiile pe care le face Martele barbatului cu planetele femeii si ce aspecte face Venusul femeii cu planetele barbatului.
Daca Martele barbatului nu face niciun aspect cu planetele femeii, barbatul nu simte nevoia sa ii demonstreze nimic femeii, nu o curteaza, nu produce pentru ea, nu sare sa ii care sacosile sau sa faca the heavy lifting pentru ea, practic nu se exprima masculin cu ea. Daca face aspecte tensionate cu planetele femeii, aceasta ii va pune masculinitatea la indoiala din diverse perspective, in functie de planeta femeii, ea il va provoca sa-si demonstreze masculinitatea. Daca face aspecte armonioase, barbatul ii da femeii natural energia sa. Daca Martele barbatului in harta sa natala nu face niciun aspect cu celelalte planete ale sale, dar in sinastrie face aspecte cu planetele femeii, barbatului i se trezesc instinctele masculine pe care le are, bineinteles in functie de aspecte si de planete.
In tema feminina, este ca mai sus, insa inlocuim Martele cu Venus.

Sa luam un exemplu:
Marte in Taur la gradul 3

  • in tema natala – un patrat cu Venus din gradul 29 Capricorn si un trigon cu Pluto din gradul 27 Leu
  • in sinastrie – un patrat cu Uranus din gradul 1 Leu.
    Ce inseamna acestea: Marte in Taur- semn feminin si fix – da o natura indaratnica, incapatanata, deloc pusa pe actiune, ci in faza de expectativa – doar alege din optiunile date, nu initiaza actiuni pentru alte optiuni sau pentru ceea ce vrea, nici nu le creaza. Vedem tensiunea dintre masculinitatea barbatului (Marte) si Venusul din harta natala, adica predispozitia pe care barbatul o are sa atraga (taur – semn feminin) o femeie a carei expresie (Venus) nu-i va placea (patratul. Trigonul cu Pluto ii confera senzatia de putere, are nevoia de a domina prin orice mijloace. In sinastrie se vede ca ii displace atitudinea Uraniana, adica brusca si inventiva, a femeii, ii racaie masculinitatea latenta si vrea-nu vrea, femeia ii reveleaza (Uranus) mereu ca nu e atat de masculin pentru cata putere vrea sa impuna (trigonul cu Pluto din harta natala).

In aceeasi sinastrie, femeia:
Venus in Balanta la gradul 5

  • in tema natala – sextil cu Uranus din gradul 1 Leu si o conjunctie cu Soarele din gradul 29 Fecioara.
  • in sinastrie – niciun aspect
    Ce inseamna: Venus in Balanta – semn masculin – desi in domiciliu, Venus in Balanta nu este atat de feminin decat in aparenta. Da o natura expresiva destul de mentala, stiind sa isi aleaga cuvintele pentru a-si crea imaginea dorita. Venusul in Balanta cere verbal si asteapta sa i se dea, el punand dand si criteriile dupa care primeste ceea ce a cerut. Conjunctia cu Soarele ii indulceste putin natura, desi acesta este intr-un semn mental (Fecioara guvernata de Mercur) si sextilul cu Uranus (octava superioara a lui Mercur) dandu-i noi idei pe care sa le puna in practica altii. Deci feminitatea sa este exprimata mental si verbal. In sinastrie nu simte nevoia sa isi arate feminitatea deloc fata de barbat. Femeia poate cere si se poate folosi de tertipuri inventive pentru a primi ceea ce cere, insa nu va crea si spatiul necesar pentru a primi, nu este in receptivitate fata de actiunile barbatului.

Nota: Marte in Taur este mai slab decat un Marte in Balanta, pentru ca Taurul este expresia Venusiana pura, in deplina receptivitate.
Venus in Balanta, desi in domiciliu, este mai slab decat un Venus in Scorpion, in Balanta falsificand receptivitatea, in Scorpion accelerand receptivitatea.
Cea mai feminina femeie va avea Venus in Taur si Luna in Rac, iar cel mai masculin barbat va avea Soare in Leu si Marte in Berbec.

Din nou, jucati-va cu astrologia, cautati noi sensuri ale ei, noi simboluri si verificati realitatea hartii cu realitatea oamenilor. Sunt nenumarate fatete pe care le puteti atinge. Enjoy.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.